Het Elitaire tuig gaat toeslaan

Zwitserland zet de trend: Wie zijn verwarming te hoog zet, wordt in de gevangenis gegooid

september 7, 2022

1590

10

Foto ter illustratie: Gevangene in verijsde cel (C) Report24.news

Zelfs het “neutrale” Zwitserland blijft niet gespaard voor de gevolgen van de oorlog tussen de aan het globalisme geëngageerde naties en Rusland. De gevolgen van het gastekort laten zich voelen. Wie deze winter water te veel verwarmt of woningen te veel verwarmt, riskeert een boete of een gevangenisstraf. De volkeren van Europa moeten bitter boeten voor de imperialistische plannen van de VS en de Deep State, schrijft Report24.news.

In Zwitserland is nu aangekondigd dat iedereen die binnenruimten boven de 19 graden Celsius verwarmt of warm water boven de 60 graden verwarmt, een boete zal krijgen. Als het gaat om een overtreding met voorbedachten rade, dreigt een gevangenisstraf van maximaal drie jaar (!). Omgekeerd betekent dit dat ook degenen die binnenruimten boven de 19 graden verwarmen, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van mensen of de afvalwarmte van machines, gestraft zullen worden. Een absurd schouwspel dat doet denken aan staatsterreur.

Dat dit zelfs mogelijk is in Zwitserland, waar de democratie veel meer beleefd wordt dan in enig ander land in Europa, gaat het begrip van de waarnemer te boven. Meer bepaald wordt de federale wet op de nationale economische bevoorrading toegepast, zoals Blick.ch bericht. Overtredingen van deze wet zijn ten dele misdaden en moeten door de Zwitserse kantons vervolgd worden. Deze wet voorziet niet in administratieve sancties; zij moet ten volle worden gehandhaafd.

Iemand die per ongeluk de thermostaat verkeerd zet, komt er lichter af dan iemand die zijn zwembad opzettelijk verwarmt tot 25 graden. De straf voor een bedrijf dat opzettelijk zijn gasquota overschrijdt, zal waarschijnlijk nog zwaarder zijn. De quotaverordening is namelijk ook onderworpen aan de strafbepalingen.

Zij vertrouwen niet op maatregelen van de politiestaat, maar op angst en terreur die verspreid worden door aangekondigde “selectieve controles”. Zwitsers die er al lang wonen, staan er om bekend buitengewoon nauwkeurig en punctueel te zijn. In de toekomst zal er dus waarschijnlijk in elke kamer een digitale thermometer zijn. “Controles zouden niet uit den boze zijn”, vooral als er aangifte gedaan wordt door verraderlijke buren of overijverige hobbysheriffs. Men is al gewend aan de vermeende Coronapandemie met zijn buitensporige en opdringerige maatregelen.

Kissinger, Zelensky, Davos, en de Nieuwe Wereldorde

Sommige wettelijke bepalingen zijn meer dan vaag en kunnen volkomen willekeurig geïnterpreteerd worden. Zo is er bijvoorbeeld een verbod op het verwarmen van “ongebruikte gebouwen”. Maar wat is een “ongebruikt” gebouw? Het is niet zo gemakkelijk vast te stellen en er schijnt geen universeel geldige definitie voor te bestaan. De kantons in Zwitserland kunnen nu tot 22 september hun bezwaren tegen de nieuwe energieverordeningen laten registreren en indienen.

Ten slotte zij erop gewezen dat een dergelijke regeling alleen maar pure willekeur kan zijn. Het hangt immers van de isolatiemaatregelen en juist van de verschillende andere warmtebronnen in een binnenruimte af hoe warm het werkelijk wordt. Denkt u maar aan een kinderkamer die te zelden geventileerd wordt en waar de klok rond een Gaming-PC draait. Het is technisch onmogelijk om zo’n specificatie uit te voeren, tenzij u de verwarmingen op 15 graden of lager zet. Als de mensen dan over de hele linie verkouden worden, zullen ze weer een Coronapandemie uitroepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: