Uit het nieuws

maandag, september 5, 2022

  

DissidentNL

Home  Artikelen  Overwinning: Ranzige Gay-Pride in Belgrado gaat niet door na massale protesten van…

Overwinning: Ranzige Gay-Pride in Belgrado gaat niet door na massale protesten van de bevolking

Door

 DissidentNL

 –

2022-08-27

1193

6

TelegramTwitterFacebookLinkedinPinterest

Servië heeft besloten een EuroPride-evenement dat medio september in de hoofdstad van het Balkanland, Belgrado, zou plaatsvinden, te “annuleren of uit te stellen”, zo heeft president Aleksandar Vucic zaterdag bekendgemaakt, meldt RT.

“Dit is een schending van de rechten van minderheden, maar op dit moment wordt de staat door talrijke problemen onder druk gezet,” zei Vucic tijdens een persconferentie.

De president legde uit dat het LGBTQ-festival, dat elk jaar in verschillende Europese steden wordt gehouden en een Pride Parade omvat, niet door kan gaan vanwege bedreigingen van rechtsextremisten en angst voor geweld.

“Het gaat er niet om of zij [de extremisten] sterker zijn, maar je kunt het gewoon niet allemaal op hetzelfde moment doen, en dat is het,” zei Vucic. “Ik ben er niet blij mee, maar we kunnen het niet aan.”

Eerder deze maand gingen duizenden mensen de straat op in Belgrado om te eisen dat het EuroPride-evenement zou worden afgelast. Demonstranten hielden borden vast met de boodschappen: “Wij willen geen homoparade en bezetting door het Westen!” en “Blijf met je handen van onze kinderen af”, onder andere.

Servië, dat lid wil worden van de EU, heeft beloofd de LGBTQ-rechten te beschermen als onderdeel van zijn integratie in het blok.


Opmerking Dissident: Ik heb het al zo vaak gezegd; kontneukseks is de enige ideologie die het Westen nog heeft.

Patriarch Kirill: Conflict in Oekraïne is een strijd tegen een Goddeloze Internationale Orde gebouwd op Gay Pride Parades


Als “problemen” voor Servië noemde Vucic onder meer de Kosovo-crisis en de mogelijkheid van energietekorten in de winter als gevolg van de vermindering van de Russische gasleveranties aan Europa, die op haar beurt het gevolg is van de westerse sancties tegen Moskou vanwege de militaire operatie in Oekraïne.

De president merkte op: “We hebben geen vooruitgang geboekt” in de besprekingen met de afgescheiden provincie Kosovo over haar besluit om Servische nummerplaten en ID’s vanaf 1 september te verbieden.

De organisatoren van de EuroPride hebben volgehouden dat het evenement in de Servische hoofdstad doorgaat, ondanks de aankondiging van Vucic.

“EuroPride in Belgrado zal niet worden geannuleerd en zal duizenden LGBTI+’ers uit heel Europa samenbrengen,” zei Kristine Garina, voorzitter van de European Pride Organizers Association, in een verklaring.

Garina riep ook de Servische autoriteiten op om “standvastig te zijn tegen deze bullebakken en het evenement te beschermen.”

Tijdens dezelfde persconferentie onthulde Vucic dat premier Ana Brnabic, die zich als lesbienne identificeert en samenwoont met een vrouwelijke partner, de regering zou blijven leiden nadat vorige week de nieuwe formatie bekend werd gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: