Stinkende plannen

“Gerecycleerd rioolwater drinken is de toekomst, wees niet kieskeurig” zegt WEF-verbonden deskundige

september 5, 2022

1859

15

© World Economic Forum via Flickr, (CC BY-NC-SA 2.0).

Het hoofd van het Britse Milieuagentschap, dat banden heeft met het Economisch Wereldforum, zegt dat de gewone man “minder kieskeurig” moet zijn voor het drinken van “toilet-naar-kraan” water uit rioolwaterzuiveringsinstallaties, nu landen en staten in de hele wereld overgaan op het recycleren van rioolwater voor menselijke consumptie, waarbij men in de pas loopt met de ideologie van het WEF, schrijft Baxter Dmitry.

Volgens een opiniestuk in The Times schrijft Sir James Bevan, wiens standpunten al eerder door het WEF zijn verspreid, dat “het drinken van gerecycleerd rioolwater de toekomst is”.

Het idee om rioolwater te recycleren voor menselijke consumptie – ooit het domein van dystopische sciencefictionfilms – wint wereldwijd aan aanhang, nu het WEF de regeringen penetreert.

“De recente regenval heeft de onderliggende situatie in dit land niet veranderd: veel delen zullen waarschijnlijk maandenlang in droogte blijven, en als we een droge winter krijgen, dan zal volgend jaar een nog grotere uitdaging zijn,” schrijft Bevan. “Wij zullen minder kieskeurig moeten zijn over waar ons drinkwater vandaan komt. Een deel van de oplossing zal erin bestaan het water dat bij de rioolwaterzuivering vrijkomt op te werken en er weer drinkwater van te maken – volkomen veilig en gezond, maar niet iets waar veel mensen zin in hebben.”

Sir Bevan’s opiniestuk komt op een moment dat de watervoorziening in de VS onder druk staat als gevolg van een aanhoudende, en verergerende droogte, die ertoe geleid heeft dat aan tien gebieden door het Environment Agency de status van droogtegebied is toegekend.

Sir Bevan zegt dan ook dat de gewone mensen “anders moeten gaan denken over water,” en “het moeten behandelen als een kostbare hulpbron, niet als een gratis goed.”

“Als we daar willen komen, zullen we allemaal anders moeten gaan denken. Sommige van deze maatregelen zullen impopulair zijn, dus toekomstige regeringen zullen politieke wil moeten tonen,” zei hij.

De zeven niveaus van Red Pilled zijn

Eerder dit jaar heeft het wateragentschap van Singapore een bier op de markt gebracht dat gemaakt is van gerecycleerd rioolwater, om de aandacht te vestigen op de waterzekerheidsproblemen van het land (en waarschijnlijk om de smaak van poep te maskeren).

Zero Hedge meldt dat Los Angeles County dreigt met een soortgelijke stap om rioolwater te recycleren voor menselijke consumptie.

“Er is een erfenis op het gebied van de volksgezondheid geweest waarbij de sanitaire ingenieurspraktijken en de regelgevers rioolwater als afval beschouwden, het was iets dat vermeden moest worden, iets dat gevreesd moest worden,” zei Brad Coffey van het Metropolitan Water District van Zuid-Californië. “Nu wij de technologie hebben… heeft het publiek, de regelgevende instanties, de wetenschappelijke gemeenschap veel meer vertrouwen in ons vermogen om die watervoorraad veilig te hergebruiken.”

Het plan hangt af van de State Water Resources Control Board, die van de wetgevers de opdracht heeft gekregen om tegen 31 december een reeks uniforme voorschriften uit te werken die het hergebruik van drinkwater zouden regelen.

“Dit wordt de toekomst van het water van L.A., de toekomst van de watervoorziening van de staat,” zei Gonzalez, die eraan toevoegde dat het Headworks-project binnen de komende vijf jaar operationeel zou kunnen worden.

De plannen van LA zijn echter veel groter dan dat – de stad heeft zich namelijk ten doel gesteld tegen 2035 100% van haar afvalwater te recycleren, volgens een belofte die burgemeester Eric Garcetti enkele jaren geleden heeft gedaan.

Om dat te bereiken moet LA’s Hyperion Water Reclamation Plant – die momenteel alleen rioolwater behandelt zodat het schoon genoeg is om in Santa Monica Bay te lozen – volledig omgebouwd worden tot een geavanceerde waterzuiveringsinstallatie die water produceert dat schoon genoeg is om te consumeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: