Leve de EU

Europese Commissie wil “Corona-desinformanten” bestraffen

december 5, 2020

16

10198

De Europese Commissie beraamt – in stijl van totalitarisme – de invoering van sancties tegen “actoren” die naar verluidt desinformatiecampagnes zouden voeren, in het bijzonder tijdens de Coronacrisis. Met een “Europees actieplan voor de Democratie” moeten “kwaadaardige actoren” duidelijker aan de schandpaal worden genageld. Ook is er al een vaccinatiestrategie overeengekomen met Google en Facebook.

De “Coronavirus-pandemie” heeft laten zien hoe sterk “valse informatie” de publieke opinie kan beïnvloeden, verklaarde de Tsjechische socialiste Věra Jourová, Europees Commissaris voor Transparantie en Waarden, op woensdag. Met een “Europees actieplan voor Europese Democratie” wil de ondemocratische opgerichte entiteit namens de Europese Commissie dit nu tegengaan, schrijft Jouwatch.

Nadat Facebook, Google en kornuiten sinds 2018 gedwongen zijn om zich aan de EU-dictaten te onderwerpen via een “gedragscode tegen desinformatie” – door het nieuwsportaal heise online wordt het EU-meningsdictaat als “hebben zich bereid verklaard” beschreven – wil de Commissie nu “overgaan tot co-regulering”. Tegen het voorjaar van 2021 zullen nieuwe richtsnoeren worden opgesteld die door nationale regelgevende instanties gehandhaafd moeten worden. Met de zogeheten Digital Services Act is het instrument in het leven geroepen om ongewenste informatie nog effectiever te elimineren.

De plaatsvervangster van Von der Leyen pleitte ervoor om bepaalde acteurs gedurende een langere periode te observeren om degenen te lokaliseren die systematische desinformatie verspreiden. Aan de ‘daders’ zouden kosten kunnen worden opgelegd door bijvoorbeeld adverteerders te instrueren te stoppen met het plaatsen van reclameblokken op aangewezen nieuwsportalen. Sancties tegen “kwaadwillige actoren” zoals bijvoorbeeld in Rusland of China kunnen ook worden overwogen, naar het model van de “Cyber Diplomacy Toolbox”. Dergelijke actoren moeten ook duidelijker aan de schandpaal worden genageld.

5 vragen om aan je vrienden te stellen die van plan zijn het Covid-vaccin te nemen

Vaccinatiestrategie reeds overeengekomen met Google en Facebook

“Onze samenlevingen mogen niet worden gemanipuleerd door georganiseerde activiteiten”, verklaart de socialiste in de functie van EU-vicevoorzitter, die een structuur  vertegenwoordigt die exact dat zelf doet, namelijk door middel van “georganiseerde activiteiten” de vrijheid van meningsuiting en informatie proberen af ​​te schaffen. Het is ook belangrijk om “beter en systematischer samen te werken met de fact-checkers en krachtiger op te treden tegen haatzaaiende uitlatingen”.

Achim Berg omschreef de strijd tegen desinformatie op het internet als “een taak voor de samenleving als geheel”, met zijn talloze commissariaten bij Bertelsmann SE, het mediaconcern van Angela Merkel’s vriendin Liz Mohn en momenteel voorzitter van de IT-branchevereniging Bitkom. Onderwijsinstellingen, de media, overheden, het maatschappelijk middenveld “en natuurlijk de online platforms zijn verantwoordelijk”.

De vicevoorzitster van de Europese Commissie is ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om met vaccins efficiënt op te treden tegen de Coronavirus-pandemie. Ze heeft Google en Facebook al laten weten “dat we vaccinatiestrategieën willen invoeren”.

We hebben begrepen wat dit betekent. Degenen die zich verzetten zullen worden gestraft, worden uitgeschakeld en het continent kan met het vaccin worden overspoeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: